Selecteer een pagina

Lieve Liselore,
Ik ben een jonge vrouw van 36 jaar. Mijn wieg stond in India, maar ik ben in Nederland opgegroeid. Op dit moment voel ik mij heel erg eenzaam. Het is bijna herfstvakantie. Eigenlijk zouden mijn man en twee meiden ergens heen gaan, maar ik heb hier eigenlijk helemaal geen zin in. Mijn man en ik hebben pittige weken achter de rug. Ik wil niet mee op vakantie omdat ik de passiviteit niet goed trek. En het hebben van een maatje mis. Hij heeft eerder toegegeven dat ik zijn maatje niet ben. En dat vind ik behalve pijnlijk ook sneu. Je moet elkaar iets kunnen geven denk ik. Ik heb besloten duidelijk te zijn in wat ik denk wat onze relatie mist. Maar daar ook gelijk een oplossing bij. Wat kunnen we samen doen om samen te groeien? Mijn man heeft ’s avonds zonder overleg een mail naar zijn ouders gestuurd met de vraag dit ook naar zijn zussen te communiceren. De mail was lelijk. Lelijk over mij. En dat vond ik er jammer. Ondertussen had ik al besloten mee te gaan omdat de meisjes het zo leuk vinden. Dus ik ben hier. Ik vind het lastig want zij hebben die mail ook echt wel ergens in een hoekje van hun hersenen. En ik denk dat zij mij ook wel een beetje lelijk zien. Ik voel me ook een beetje lelijk. Maar goed, daar heb je winkels en chocolade voor:-) Aan de andere kant snap ik mijn man ook. En gaan we weer door. Ik blijf een keurig net meisje en probeer ook in die rol te blijven. Ik heb soms de neiging om primair te gaan schelden. Maar dat is niet netjes. Ik hoop dat als ik in deze rol blijf waar ik vol respect met hem omga, het zelfvertrouwen wekt bij hem. Maar ja, ik kan er niets aan doen om hem soort van af te zeiken zoals ik dat alleen maar kan. Maar dat ik eigenlijk humor. Het is er ook vaak al uit voordat ik er heel goed over nagedacht heb. Misschien is dat een verbeterpuntje… Ik voel me eenzaam…. Wat vind jij dat ik moet doen?

Liefs, ‘met man maar zonder maatje’

Lieve ‘met man maar zonder maatje’,
Volgens mij zit het zo… Jouw lieftallige echtgenoot gaat het gat dat jij voelt nooit vullen. Dat kan hij ook niet. Dat kan niemand, alleen jij. Dus word je eigen beste maatje. Heel de pijn uit jouw jonge jaren, want deze voel ik heel duidelijk bij jou. Besluit dat je mooi en waardevol bent, want dat ben je. Wanneer je dit doorleeft en weet en overtuigd bent van wat je waard bent, is dat ook wat je jouw meiden laat zien. Jouw oudste dochter is daarin jouw grootste spiegel . Wanneer jij je herinnert dat jij in wezen altijd heel bent, wordt ook de speciale relatie met jouw man een heilige relatie, waarbij je allebei op zich naast elkaar staat. Niet leunt, maar elkaar versterkt. Dus ga staan waardevol mens en schud de ingesleten ballast van je af. Regel een Luisterkind geboorteafstemming voor jezelf waarmee je jouw intrede op de wereld heelt. Reset oud zeer door bijvoorbeeld EMDR. Maak prioriteit van jouw zelfwaarde. Het zou me niks verbazen als je wanneer je dit stuk in jezelf geheeld hebt ook andere meiden, adoptiekinderen of anderen met dit stuk gaat helpen hun innerlijke en uiterlijke schoonheid te zien. Want op dit laatste vlak ligt ook een talent van jou. En de eerste die je hiermee kunt helpen is jouw oudste dochter. Hup sunshine, word je eigen allerliefste! Je bent het waard.

Lieve groeten van Liselore